На интернет страницата на Медец.бг ще Ви представим пчелна ферма "Дреновец" - мястото, където работим задружно с нашите приятели пчелите и добиваме истински пчелен мед. Като наследствени пчелари, ние продължаваме традицията грижата за пчелите да е нещо повече от източник на прехрана и по-скоро да е удоволствие от връзката с природата и нейните дарове.   

      Пчелна ферма "Дреновец"

     Пчелната ферма се намира в областта на Предбалкана, във Врачанското село Гàбаре. Районът около пчелина е чудна картина, която включва равнини и възвишения, гори и ливади, покрити с изобилие от билки и разнообразна медоносна растителност. В непосредствена близост се намира и местността Дреновица, част от която е липова гора. Съчетанието на различна полска, храстовидна и горска медоносна растителност позволява естественото отглеждане на пчели и добиване на натурален мед, защото целогодишно има източници на нектар и прашец и няма нужда от използване на захар или други добавки. Дрян, глухарче, червен и черен глог, мъждрян, мекиш, акация, рапица, овощни дръвчета, трънка, шипка, липа, подъбиче, различни видове бодили и диворастяща мента, риган, слънчоглед и редица други правят така, че всеки от видовете ни мед е уникален сам по себе си, с характерния вкус и състав, имащ различен спектър от качества и оказващ благоприятно въздействие върху човешкия организъм. 

     При грижата за пчелите изцяло разчитаме на природосъобразни методи на работа и ясно се разграничаваме от индустриалното пчеларство. За това и от пчелните продукти добиваме само пчелен мед и ограничени количества восък и прополис. С малки изключения, процесът на добиване на меда е съхранен, така както е било и преди 100 години. Държим изключително много на качеството на нашият мед, защото вярваме, че именно качествените натурални храни са в основата на доброто здраве.